Engelse koorvespers Capella Cumerana

Wanneer:
zaterdag 07 mei 2022 van 16:00 tot 16:45
Thema:
concert,  kerkdienst
Entree:
Vrij, een vrijwillige bijdrage van € 5,00 of meer is van harte aanbevolen.
Engelse koorvespers Capella Cumerana

Het is de derde week na Pasen, het feest van bevrijding. Aan de vooravond van zondag Jubilate, zingen we vanuit de vreugde die iedere bevrijding met zich mee brengt. In de eerste lezing horen we hoe Mozes de bevrijding bezingt. We beseffen dat er nog altijd mensen onvrij zijn en dat we voortdurend worden opgeroepen om te luisteren naar de goede Herder die ons bij name kent en die ons oproept ons te blijven inzetten voor een leven in vrijheid voor ieder mens.  

Programma:

O be joyful in the LordB.Britten (1913-1976), The preces and responses  H.Statham (1889-1973) Psalm 100,  chant Battishill Magnificat en Nunc Dimittis, A.H. Brewer (1865-1928) Ego sum pastor bonusGiovanni Bonaventura Matucci (1712-1777)  LB 657 Zolang wij ademhalen

Koorvesper, een gezongen avondgebed
In de traditie van de christelijke kerk worden er op verschillende tijden van de dag gebeden gezegd, met name in de kloosters en kerken. Dit koorgebed, of getijdengebed, heeft vaste momenten op de dag en een vaste structuur. Het bepaalt van oudsher het dagelijks leven in kloostergemeenschappen en ook van vele individuele gelovigen. De vespers zijn deel van dit dagelijkse getijdengebed. Ze zijn meestal een afwisseling van gezongen of gereciteerde psalmen, kantieken zoals het magnificat, hymnen, lezingen en gebeden. De koorvespers in de Stevenskerk worden doorgaans uitgevoerd volgens de zangtraditie van de Engelse Kerk, de Evensong.
Capella Cumerana zingt onder leiding van Jetty Podt. Orgel: IJsbrand ter Haar

Meer informatie?

Kijk op Capella Cumerana
Google Reviews logo