Stichting

De Stevenskerk is al eeuwenlang letterlijk en figuurlijk het kloppend hart van de stad en zit al net zolang in de harten van de Nijmegenaren. De veelbewogen geschiedenis van kerk en stad zijn nauw met elkaar verbonden. De Stevenskerk is er voor iedereen en is een belangrijke verbindende factor voor de Nijmeegse samenleving.

Stichting

Sinds 1983 wordt de Stevenskerk beheerd een zelfstandige, particuliere stichting. De stichting, bestaande uit het bestuur, is de eigenaar van de Stevenskerk en heeft een directeur, een beheerder en een coördinator in dienst.

Daarnaast spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het gastvrij ontvangen van bezoekers, het onderhoud en het begeleiden van activiteiten in de Stevenskerk.
De Stevenskerk is een culturele ANBI.

2024 PUBLICATIEPLICHT ANBI-STATUS

Directie en bestuur bestaan uit de volgende personen:

  • Theo Andriessen, directeur Stevenskerk
  • Clara Sander, voorzitter bestuur
  • Twan Vulik, penningmeester
  • Derk-Jan Deunk, secretaris
  • John Hendriks, bestuurslid
  • Lisette Pals, bestuurslid
  • Henk Postema, bestuurslid
  • Peter Zunneberg, bestuurslid

Wat we doen

Het doel van de Stichting Stevenskerk is de Stevenskerk in Nijmegen als rijksmonument en kostbaar religieus erfgoed in stand te houden voor de Nijmeegse samenleving. Het beleid van de stichting richt zich - naast het behoud van het monument en haar kerkelijke functie - op een veelvuldig en veelzijdig gebruik van het gebouw.De Stevenskerk is een levend monument waar van alles gebeurt en (bijna) alles kan: rouwen en trouwen, een hardloopwedstrijd dwars door de kerk heen, een academische plechtigheid, orgelconcerten en optredens van popartiesten, exposities en ontvangsten, een kaarsje opsteken en even tot jezelf komen in de stiltekapel.

Visie & missie

Het Visiedocument Stevenskerk 2019-2027 beschrijft onze visie op de rol van de Stevenskerk als levend monument in het hart van Nijmegen. De toekomst van dit monument hangt sterk af van een zo goed mogelijk gebruik van het gebouw en is niet los te zien van de toekomst van de gehele historische binnenstad.Vanuit deze visie gaan we de Stevenskerk de komende jaren restaureren, verduurzamen en beter toegankelijk maken. Met als eindresultaat in 2027: een toekomstbestendig gebouw met een eigentijdse nieuwe bestemming en met een op samenwerking gericht beheer.

Download het Visiedocument van de Stevenskerk

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!
Google Reviews logo