Het verhaal

De Stevenskerk vertelt de geschiedenis van bijna acht eeuwen Nijmegen, de oudste stad van het land. De stad was onder Karel van Gelre een belangrijk machts- en handelscentrum in Europa. Dat zie je aan de kathedrale uitstraling van de kerk. In de Tweede Wereldoorlog had de Stevenskerk het, net als de Nijmegenaren, zwaar te verduren. Maar gelukkig herrees de kerk tijdens de periode van wederopbouw en gaf de stad en haar inwoners hun trots terug.

Het verhaal

"Wisselende tentoonstellingen"

Wisselende tentoonstellingen trekken mij naar de kerk. Ook onder de indruk van het orgel.

maaike4music

"Doorgangen"

Hoog boven de stad Nijmegen uittorent zie je de Stevenskerk.
Verrast waren we dat we gratis deze kerk mochten bezoeken.
Het was direct duidelijk dat dit een mooie protestante kerk is.
Rondom vind je diverse doorgangen via waar je de kerk kunt benaderen, anders dan je elders, waar zulke mooie historische gebouwen vaak aan grote pleinen liggen.
Binnen was net een kerkdienst afgelopen en overal waren nog mensen aan het napraten. Een mooi en oud orgel siert deze kerk.

Fred

"Meditatie"

Geweldige plek om te mediteren

Rients Ritskes

"Schöne Orgel"

Schöne Orgel und Holzdecke, ansonsten muss man sie nicht unbedingt von innen besichtigt haben. Die Umgebung ist wirklich sehenswert. Herzlichen Dank, dass man die Kirche zur Besichtigung früher geöffnet hat (MS Alina).

Harald Engels

"Leuke middag!"

Ik ben bij de kerk geweest, aardige mensen en de kerk vond ik erg mooi. Bij de St-Stevenskerk worden verschillende activiteiten gedaan. Er wordt gebeden, gezongen, bijbel wordt gelezen en nog veel meer. De kerk biedt vele mogelijkheden. De kerk discrimineert niet tussen mannen en vrouwen en het is een plek waar leiderschap niet leidt tot een heersende taak maar een dienende taak. Ik vind het bijzonder, omdat er een hele geschiedenis achter zit. De kerk mag er dan niet heel bijzonder uitzien qua hoogte, grootte of mooiheid, maar het staat er al heel lang en heeft gestaan. Leuke middag!

Jens Glaudemans
Google Reviews logo