Reviews

Bezoekers waarderen ons met een

Bekijk de Google Reviews van de Stevenskerk in een overzicht. Laat je overtuigen en kom zelf ook eens langs!

Reviews

"Koud en kaal"

6 november 2022

Weinig imposant. Kille ruimte. Niet imponerend, noch inspirerend.
Daar gekregen stadsplan van Nijmegen was erg handig. Ik was er binnen een kwartier weer weg

Brigitteh
2

"Awe"

19 september 2022

Awe inspiring beautiful church

David MacAfee
10

"Ondergewaardeerd"

13 september 2022

Leuke kerk en bijzonder ondergewaardeerd is het koertje met bankjes aan de westelijke kant van de kerk

Maxim Vandaele
8

"Meditatie"

1 september 2022

Geweldige plek om te mediteren

Rients Ritskes
10

"Mooi van buiten"

19 augustus 2022

Mooie kerk van buiten, binnen een mooie fotoreportage van de kerk door de jaren heen!

Anke K
8

"Meesterwerk"

18 augustus 2022

Architectonisch meesterwerk

J. PEROZ
10

"Schön"

4 augustus 2022

Schöne Kirche 750 Jahre

Diana Siemens
10

"Friendly people are welcoming you"

28 juni 2022

 Church was restored recently. Used for art exhibitions. Church interior are great; art was not convincing. Friendly people are welcoming you.

Harm Kloosterman
8

"Leuke middag!"

23 juni 2022

Ik ben bij de kerk geweest, aardige mensen en de kerk vond ik erg mooi. Bij de St-Stevenskerk worden verschillende activiteiten gedaan. Er wordt gebeden, gezongen, bijbel wordt gelezen en nog veel meer. De kerk biedt vele mogelijkheden. De kerk discrimineert niet tussen mannen en vrouwen en het is een plek waar leiderschap niet leidt tot een heersende taak maar een dienende taak. Ik vind het bijzonder, omdat er een hele geschiedenis achter zit. De kerk mag er dan niet heel bijzonder uitzien qua hoogte, grootte of mooiheid, maar het staat er al heel lang en heeft gestaan. Leuke middag!

Jens Glaudemans
8

"Oh zo mooi!"

7 december 2021

Oh zo mooi!

Bo Bo
10

"Viva Nimma!!"

1 december 2021

Viva Nimma!!

Henk Kaaij
10

"Super"

17 november 2021

Super

Stefan Jung
10

"Erg divers"

16 oktober 2021

Prachtige kerk waar in de loop der jaren veel aan verbouwd is. Erg divers gebouw.

Aron Moehn
10

"Schöne Orgel"

30 september 2021

Schöne Orgel und Holzdecke, ansonsten muss man sie nicht unbedingt von innen besichtigt haben. Die Umgebung ist wirklich sehenswert. Herzlichen Dank, dass man die Kirche zur Besichtigung früher geöffnet hat (MS Alina).

Harald Engels
8

"Indrukwekkend groot"

15 september 2021

Indrukwekkend grote kerk, vooral extra interessant door de gids, ene Paul!

H.T.
10

"Tolle Kirche"

11 september 2021

Tolle Kirche. Sehr alt mit einem beeinduckenden Holzdach

Andres Küpper
10

"Mooie, wat sobere kerk"

9 september 2021

Mooie, wat sobere kerk. We vroegen waar we de grafkelder konden vinden en kregen gelijk een privé-rondleiding!

Erie Krol-van Mastrigt
8

"Vriendelijke vrijwilligers"

5 september 2021

Prachtige kerk, vriendelijke vrijwilligers

Marion Sanders
10

"Very nice"

4 september 2021

Very nice place to visit. I recommend

Nivaldo (Nyko461)
10

"Binnenwandelen zou ik zeggen!"

2 september 2021

Zeer mooie kerk met 4 orgels! Binnenwandelen zou ik zeggen! 

Astrid Koomen Derksen
10

"Beetje overdaad aan goud"

1 september 2021

Beetje overdaad aan goud waar ik zelf niet zo goed tegen kan. Verder een mooie georganiseerde (externe) bijeenkomst gehad en genoten van het gerenoveerde orgel. Ook een toilet wat erg fijn was.

Koen Rijks
6

"Old and beuatiful"

1 september 2021

Old an beautiful church

Ugis Ozolins
6

"Prachtige kerk"

1 september 2021

Prachtige kerk. Binnenin ook. Er staat ook een video presentatie over hoe de kerk is ontstaan en uitgebreid. En er omheen ook mooie gebouwen met verhalen!

sabine aldenhoven
10

"Boekenmarkt"

1 september 2021

We gingen naar de boekenmarkt in de Stevenskerk. Vervolgens hebben we een rondleiding gekregen in de kerk. Daarna hebben we de kerktoren beklommen. Heel veel tredens, maar voor het uitzicht was het wel waard. Heel Nijmegen was te zien, zeker de moeite waard om de kerktoren te beklimmen. Het was een interessante en leerzame dag.

Merve
10

"Rococo orgel"

1 september 2021

Een prachtige kerk met een schitterend rococo orgel!

Boke Dijkstra
10

"Peaceful"

1 september 2021

Peaceful

Viv CHAN
10

"Goeie ervaring"

1 september 2021

Open monumenten dag, goeie ervaring

Johnny Bakker
8

"Tolle alte Kirche"

1 september 2021

Tolle alte Kirche mit einer sensationellen Orgel mit 3600 Pfeifen!

Veronika Meyer
10

"Much wow!"

1 september 2021

Very church, much wow

Ben
8

"Enorm geratel"

1 september 2021

Een mooie kerk met een behoorlijke geschiedenis. Alleen een beetje jammer, toen wij het voorlichtingsfilm over het ontstaan vd kerk bekeken, er in eens een oudere man (vrijwilliger die daar werkt) ongegeneerd hard aan het praten was!!! Enorm irritant vonden wij het, konden niets meer verstaan😒, uiteindelijk, nadat ik meneer aankeek, of het iets zachter kon, hij gewoon doorging met zijn enorme geratel. Toen vriendelijk verzocht elders te staan, toen viel het kwartje.. een beetje jammer van zo een arrogante man, niet fijn!!

Saskia Pijl
4

"Informatie in het Spaans"

31 augustus 2021

Kostbaar!! En het beste is dat ze een kaart en informatie in het Spaans hebben!

Karla Ramirez
10

"A definite must"

31 augustus 2021

Magnificent tour guide from the church and he has vast knowledge about the church and also paintings. The church has some areas,where no photography is allowed, however some things are just not meant to be photographed but rather be cherished through memory. A definite must visit when in Nijmegen

Charmaine
10

"Gratis toegang"

31 augustus 2021

Gratis toegang. Heel netjes. 

El carabinero
8

"Nagalm bij Frank Boeijen"

31 augustus 2021

We waren bij een concert met Frank Boeijen, dat in de Stevenskerk heel intiem was en bijzonder klonk door de galm, die je in een kerk nu eenmaal hebt.

Ronald Schuurman
10

"Het herkenningspunt van Nijmegen met zijn mooie grote imponerende toren"

26 augustus 2021

Het herkenningspunt van Nijmegen met zijn mooie grote imponerende toren ❤ 30 jaar geleden de toren ooit beklommen (wat een klim, maar wat een mooi uitzicht). Ik kom 1 x per jaar met Wereldlichtjesdag in de kerk zelf...het blijft een soort sprookje van binnen

Sissi
10

"Zeker een bezoek waard"

22 augustus 2021
Kerk ziet er prachtig uit na de restauratie. Opvallend is het mooie contrast tussen het steen en hout. En ook natuurlijk het indrukwekkend orgel. Zeker een bezoek waard.
Raymond Rosmalen
8.8

"Prachtige toren klim gedaan"

11 augustus 2021

Prachtige toren klim gedaan, goed geregeld in de corona tijd, en erg fijne medewerkers zowel boven als beneden veel mooie verhalen en uitleg gehad.

Judith Verkooijen
10

"Een van de mooiste kerken van Nederland"

11 augustus 2021

Een van de mooiste kerken van Nederland, bovenop een heuvel. Prachtig orgel!

sander zielman
10

"Wisselende tentoonstellingen"

10 augustus 2021

Wisselende tentoonstellingen trekken mij naar de kerk. Ook onder de indruk van het orgel.

maaike4music
8

"Mis het kerkgevoel"

9 augustus 2021

Mooi kerk, mis wel het kerkgevoel...

McJones Resosemito
6

"Prachtig educatief en onderhoudend programma"

4 augustus 2021
Van Lymborch Draait Door! Prachtig educatief en onderhoudend programma over de grondleggers van de vaderlandse schilderkunst en hun invloed op het cultuuraanbod in de oudste stad van Nederland tot op de dag van vandaag.
Jan Willem van Opstal
10

"Al mot ik krupen"

4 augustus 2021

Al mot ik krupen

Anne Perenboom
10

"Grand old church"

2 augustus 2021

Grand old church, full of history in the centre of Nijmegen. Tours are available. Also a good place if you need a quiet moment of reflection.

Patrick de Lanoy
8

"Geweldig lieve vrijwilligers"

25 juli 2021

Geweldig lieve vrijwilligers, die graag de mooie geschiedenis van deze kerk doorgeven. De graf kelder is echt een aanrader.

miranda de mooij
10

"Gave oude kerk"

24 juli 2021

Gave oude kerk die je kan bezichtigen, is gerestaureerd na het bombardement op de stad in 1944. Liggen veel oude grafstenen in de kerk, sommige wel enige honderden jaren oud. Zeer de moeite waard. Je mag ook nog tegen betaling de toren beklimmen, maar heb me daar niet aan gewaagd.

Gerrit Mee
8

"Spectaculair orgel"

8 juli 2021

Spectaculair orgel en orgelconcert elke dinsdagavond super niveau top organisten van Nederland zie site Nijmeegse orgel stichting Koningsorgel

Wim Willems
10

"Oecumenische diensten"

7 juli 2021

Via m'n schoonzoon; erg onder de indruk. En er zijn oecumenische diensten

Arend Heemskerk
8

"kaarsje gebrand"

12 juni 2021

Prima, kaarsje gebrand voor Oma en tante pukkie

Johan Buiter
8

"Van buiten al veel te zien"

4 mei 2021

De kerk was gesloten bij aankomst, maar van buiten is al veel te zien. Er is een bord dat de hele geschiedenis van de kerk verteld, bijvoorbeeld de het starten van het bouwen begon in 1254. Ook de gebouwen eromheen zijn prachtig om te zien. Er staan heel wat oude gebouwen omheen.

Sieuwe Maas
10

"Nijmeegs trots"

12 februari 2021

Nijmeegs trots

Ewart van der Putten
10

"A beautiful church with a inclusive attitude"

30 september 2020

A beautiful church with a inclusive attitude. They had a wonderful free photo exhibition with transgender as the theme. I found it so moving and accepting that a church would have display these images. To normalise, love and accept transgender people into the church is such a step forward in the right direction. Well done to the organises. The church is also as beautiful on the outside as it is on the inside. A must see if your in the area.

Andrew Bocxe-Meyer
10