Beleef Klassiek
Mozart Requiem

Wanneer:
zondag 22 mei 2022 van 16:00 tot 18:00
Thema:
concert,  klassiek
Entree:
€ 54,95 (plus € 6,95 servicekosten)
Beleef Klassiek
Mozart Requiem

Beleef Mozarts Requiem en Kronungsmesse met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Het concert wordt geopend met het spectaculaire Miserere mei van Allegri, beroemd vanwege de hoge C’s voor sopraan.

Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.
De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen en deze mis straalt van vitaliteit en energie. Het concert wordt geopend met een hemelse compositie: het a-capella Miserere mei van Allegri. Dit werk mocht exclusief in het Vaticaan mocht worden gezongen en nergens anders. Totdat een 14-jarige jongen het werk hoorde in de Sixtijnse Kapel in Rome en het thuis helemaal uitschreef. Deze briljante jongen was…Wolfgang Amadeus Mozart!

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

Olga Zinovieva, sopraan Melina Meschkat, alt
Martinus Leusink, tenor Thilo Dahlmann, bas
Pieter Jan Leusink, dirigent

Dankzij het gratis Mozart geschenkpakket bij het ticket begint het concert al thuis:
Mozart 2CD, uitgebreid programma- en tekstboek met informatie over de compositie, de componist, de zangteksten met vertalingen en een toelichting, een cadeaubon. (Geen CD speler? Luister dan met de online link)

Wil je erbij zijn?

Bestel hier direct jouw kaarten