Beleef Klassiek
Stabat Mater

Wanneer:
zondag 22 mei 2022 van 13:30 tot 15:00
Thema:
concert,  klassiek
Entree:
€ 49,95 (plus € 6,95 servicekosten)
Beleef Klassiek 
Stabat Mater

Het verdriet van de moeder inspireerde de Italiaanse grootmeesters Vivaldi, Pergolesi en Boccherini tot het componeren van een Stabat Mater. Het is een cyclus van gezangen over Moeder Maria, wenend onder het kruis van haar stervende zoon.

De zeer getalenteerde alt Melina Meschkat is het Stabat Mater van Vivaldi op het lijf geschreven met haar prachtige heldere barokstem. Vervolgens hoort u het Stabat Mater van Luigi Boccherini. Een onbekend juweel in de barokmuziek die perfect past bij de ijle sopraanstem van Olga Zinovieva. Wereldwijd geniet het Stabat Mater van Pergolesi de meeste bekendheid. Beluister een verfijnde uitvoering met duetten waarin deze musici een pure en emotionele lading mee weten te geven. De Braziliaanse hoboïst Beto Caserio soleert in een instrumentaal intermezzo: het beroemde Hobo Concert in d-mineur van Alessandro Marcello. Het programma wordt begeleid door the Bach Ensemble of the Netherlands die authentieke barokinstrumenten bespelen. Een intiem, puur en prachtig concert onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

Musici
Olga Zinovieva, sopraan | Melina Meschkat, alt | Beto Caserio, hobo

The Bach Ensemble of the Netherlands

Enrique Gómez-Cabrero Fernández – viool
Valerio Latartara – viool
Eirini Stratigoloulou – altviool
Tomas Kardos – cello
Linda Paulino – contrabass
Joao Rival - orgel
Pieter Jan Leusink, dirigent

Reserveer uw tickets voor € 49,95. Ontvang bovendien een gratis geschenkpakket t.w.v. € 70,00 met daarin gratis CD, Tekstboek en een Cadeaubon voor toekomstige concerten.

Wil je erbij zijn?

Bestel hier direct jouw kaarten