Zondagsviering: 'Wetenschap... ik geloof het wel'

Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
Zondagsviering: 'Wetenschap... ik geloof het wel'

Dit is de vierde viering in het kader van 750 jaar Stevenskerk, waarin we inzoomen op de relatie tussen geloof en wetenschap. Deze relatie is altijd weerbarstig geweest en ook vandaag vragen velen zich af of ze wel samen kunnen gaan. Professor Heino Falcke verzorgt deze keer de overdenking. Hij is hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie bij de Radbouduniversiteit en onderzoekt o.a. zwarte gaten. Hij zal spreken over Jesaja 40:29 ‘Kijk omhoog, wie heeft dit alles geschapen?’. Hij laat het leger sterren voltallig uitrukken en noemt ze één voor één bij naam.
Studentenkoor Alphons Diepenbrock verzorgt de zang.
Allen van harte welkom. Na de viering is er koffie/thee en ruimte om elkaar te ontmoeten.

Voorganger: ds. Wilma Hartogsveld

Meer informatie?

Kijk op Stadskerk Nijmegen – thuis in de Stevenskerk

"Prachtig educatief en onderhoudend programma"

Van Lymborch Draait Door! Prachtig educatief en onderhoudend programma over de grondleggers van de vaderlandse schilderkunst en hun invloed op het cultuuraanbod in de oudste stad van Nederland tot op de dag van vandaag.
Jan Willem van Opstal

"A beautiful church with a inclusive attitude"

A beautiful church with a inclusive attitude. They had a wonderful free photo exhibition with transgender as the theme. I found it so moving and accepting that a church would have display these images. To normalise, love and accept transgender people into the church is such a step forward in the right direction. Well done to the organises. The church is also as beautiful on the outside as it is on the inside. A must see if your in the area.

Andrew Bocxe-Meyer

"Oh zo mooi!"

Oh zo mooi!

Bo Bo

"A definite must"

Magnificent tour guide from the church and he has vast knowledge about the church and also paintings. The church has some areas,where no photography is allowed, however some things are just not meant to be photographed but rather be cherished through memory. A definite must visit when in Nijmegen

Charmaine

"Enorm geratel"

Een mooie kerk met een behoorlijke geschiedenis. Alleen een beetje jammer, toen wij het voorlichtingsfilm over het ontstaan vd kerk bekeken, er in eens een oudere man (vrijwilliger die daar werkt) ongegeneerd hard aan het praten was!!! Enorm irritant vonden wij het, konden niets meer verstaan😒, uiteindelijk, nadat ik meneer aankeek, of het iets zachter kon, hij gewoon doorging met zijn enorme geratel. Toen vriendelijk verzocht elders te staan, toen viel het kwartje.. een beetje jammer van zo een arrogante man, niet fijn!!

Saskia Pijl
Google Reviews logo