Zondagsviering
Stadskerk - Voor heel de stad

Wanneer:
zondag 04 december 2022 van 11:30 tot 12:45
Thema:
kerkdienst
Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
Zondagsviering
Stadskerk - Voor heel de stad

‘Wonen overal…?’ Stadskerk Nijmegen – voor heel de stad
In het kader van 750 jaar Stevenskerk organiseert de Stadskerk op de eerste zondag van de maand een reeks bijzondere vieringen. Op zondag 4 december is de derde viering in deze reeks. Op deze tweede zondag van advent vieren we samen met een aantal dak- en thuisloze mensen uit Nijmegen. In samenwerking met Stichting Kruispunt, Stichting Vagebond en diverse mensen van de straat maken we er een bijzondere bijeenkomst van. De virtuoze gitarist ‘Manito’, ook bekend buiten Nijmegen, komt spelen. Jamilla zal twee liederen zingen, straatdichter Ton draagt gedichten voor en kunstenaar Patrick zal tijdens de dienst een kunstwerk maken en toelichten. Maria van den Muijsenbergh, straatdokter en onderzoeker aan de Radboud UMC, zal de preek van de leek verzorgen.
Natuurlijk delen we ook deze keer brood, en dan niet mondjesmaat, maar in overvloed. Wie een lekker - misschien zelf gebakken - brood mee wil nemen naar de viering, graag!
Na afloop van de viering is er zoals gebruikelijk koffie en thee, daarna is er de mogelijkheid om met een ervaringsdeskundige van Stichting Vagebond (en een lunchpakketje dat u vooraf in de kerk krijgt) mee te gaan op een stadswandeling, onder andere langs slaapplekken van mensen die geen thuis hebben. Een andere optie is om mee te gaan om met elkaar soep van Kruispunt en het overgebleven brood eten. De plaats wordt deze zondag bekend gemaakt.
Voor één ieder die meevoelt met het thema, inspiratie zoekt of een uur rust en bezinning. Voel u vooral welkom.

Voor meer informatie zijn we ook te vinden op Facebook, Instagram onder de naam Stadskerk Nijmegen. Op de website van Stadskerknijmegen en Stevenskerk houden we u graag op de hoogte van alle vieringen op de eerste zondag van de maand in het kader van dit jubileumjaar Stevenskerk.

Voorganger: ds. Wilma Hartogsveld

Meer informatie?

Kijk op Stadskerk Nijmegen – thuis in de Stevenskerk
Google Reviews logo