Zondagsviering

Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
Zondagsviering

De Stadskerk Nijmegen is al bijna een halve eeuw thuis in de Stevenskerk. Elke zondagmorgen lezen en overwegen christenen die afkomstig zijn uit verschillende kerken, samen de verhalen uit de Bijbel en delen zij Brood en Wijn met elkaar. Ook de voorgangers zijn afkomstig uit verschillende kerken. Een dergelijke gezamenlijke viering van Schrift en Tafel is in Nederland uniek.

De Stadskerk – voorheen Oecumenisch Citypastoraat – wil een eigentijdse geloofsgemeenschap zijn. Zij staat open voor de ervaringen en vragen van mensen van nu. Samen op zoek naar wat aan ons leven en samenleven zin geeft: de Stadskerk wil er zijn voor iedereen. Van harte welkom dus bij onze vieringen!

Voorganger op deze zondag is ds. Wilma Hartogsveld

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!

"Nijmeegs trots"

Nijmeegs trots

Ewart van der Putten

"A beautiful church with a inclusive attitude"

A beautiful church with a inclusive attitude. They had a wonderful free photo exhibition with transgender as the theme. I found it so moving and accepting that a church would have display these images. To normalise, love and accept transgender people into the church is such a step forward in the right direction. Well done to the organises. The church is also as beautiful on the outside as it is on the inside. A must see if your in the area.

Andrew Bocxe-Meyer

"Grand old church"

Grand old church, full of history in the centre of Nijmegen. Tours are available. Also a good place if you need a quiet moment of reflection.

Patrick de Lanoy

"Prachtig educatief en onderhoudend programma"

Van Lymborch Draait Door! Prachtig educatief en onderhoudend programma over de grondleggers van de vaderlandse schilderkunst en hun invloed op het cultuuraanbod in de oudste stad van Nederland tot op de dag van vandaag.
Jan Willem van Opstal

"Doorgangen"

Hoog boven de stad Nijmegen uittorent zie je de Stevenskerk.
Verrast waren we dat we gratis deze kerk mochten bezoeken.
Het was direct duidelijk dat dit een mooie protestante kerk is.
Rondom vind je diverse doorgangen via waar je de kerk kunt benaderen, anders dan je elders, waar zulke mooie historische gebouwen vaak aan grote pleinen liggen.
Binnen was net een kerkdienst afgelopen en overal waren nog mensen aan het napraten. Een mooi en oud orgel siert deze kerk.

Fred
Google Reviews logo