Tweede Advent
Zondagsviering

Wanneer:
zondag 10 december 2023 van 10:00 tot 11:15
Thema:
kerkdienst
Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
Tweede Advent
Zondagsviering

Eerste Advent
De Stadskerk Nijmegen is al bijna een halve eeuw thuis in de Stevenskerk. Elke zondagmorgen lezen en overwegen christenen die afkomstig zijn uit verschillende kerken, samen de verhalen uit de Bijbel en delen zij Brood en Wijn met elkaar. Ook de voorgangers zijn afkomstig uit verschillende kerken. Een dergelijke gezamenlijke viering van Schrift en Tafel is in Nederland uniek.
De Stadskerk – voorheen Oecumenisch Citypastoraat – wil een eigentijdse geloofsgemeenschap zijn. Zij staat open voor de ervaringen en vragen van mensen van nu. Samen op zoek naar wat aan ons leven en samenleven zin geeft: de Stadskerk wil er zijn voor iedereen. Van harte welkom dus bij onze vieringen! 

Voorganger op deze zondag is  ds Wilma Hartogsveld

Meer informatie?

Kijk op Stadskerk Nijmegen – thuis in de Stevenskerk

"Leuke middag!"

Ik ben bij de kerk geweest, aardige mensen en de kerk vond ik erg mooi. Bij de St-Stevenskerk worden verschillende activiteiten gedaan. Er wordt gebeden, gezongen, bijbel wordt gelezen en nog veel meer. De kerk biedt vele mogelijkheden. De kerk discrimineert niet tussen mannen en vrouwen en het is een plek waar leiderschap niet leidt tot een heersende taak maar een dienende taak. Ik vind het bijzonder, omdat er een hele geschiedenis achter zit. De kerk mag er dan niet heel bijzonder uitzien qua hoogte, grootte of mooiheid, maar het staat er al heel lang en heeft gestaan. Leuke middag!

Jens Glaudemans

"Friendly people are welcoming you"

 Church was restored recently. Used for art exhibitions. Church interior are great; art was not convincing. Friendly people are welcoming you.

Harm Kloosterman

"Tolle alte Kirche"

Tolle alte Kirche mit einer sensationellen Orgel mit 3600 Pfeifen!

Veronika Meyer

"A beautiful church with a inclusive attitude"

A beautiful church with a inclusive attitude. They had a wonderful free photo exhibition with transgender as the theme. I found it so moving and accepting that a church would have display these images. To normalise, love and accept transgender people into the church is such a step forward in the right direction. Well done to the organises. The church is also as beautiful on the outside as it is on the inside. A must see if your in the area.

Andrew Bocxe-Meyer

"Nagalm bij Frank Boeijen"

We waren bij een concert met Frank Boeijen, dat in de Stevenskerk heel intiem was en bijzonder klonk door de galm, die je in een kerk nu eenmaal hebt.

Ronald Schuurman
Google Reviews logo