Palmpasenviering en optocht door de stad

Wanneer:
zondag 02 april 2023 van 10:00 tot 11:15
Thema:
kerkdienst
Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
Palmpasenviering en optocht door de stad

Stadskerk Nijmegen – voor heel de stad, op de zesde zondag van de veertigdagentijd
In het kader van 750 jaar Stevenskerk organiseert de Stadskerk op de eerste zondag van de maand een reeks bijzondere vieringen. Zo ook op deze zesde zondag van de 40-dagen tijd.

Palmpasenviering en optocht door de stad

Op zondag 2 april is het Palmpasen en wordt het verhaal over Jezus die op een ezeltje Jeruzalem binnenreed en daar werd toegezongen en toegezwaaid met palmtakken verteld. Traditioneel is dit een viering waarin kinderen een belangrijke rol spelen, omdat zij met hun Palmpasenstok ook een optocht houden. De Stadskerk heeft het initiatief genomen om daar dit jaar iets bijzonders van te maken in het kader van de reeks vieringen Voor heel de stad in dit jubileumjaar van de Stevenskerk.
Kinderen zijn welkom in de Stevenskerk om op die zondag hun Palmpasenstok te versieren, het verhaal over Palmpasen te horen en Palmpasenliedjes te zingen. Daarna lopen we in optocht met een echte ezel naar het Valkhofpark, waar we ook kinderen uit andere kerken van Nijmegen zullen ontmoeten. Ook daar kunnen kinderen die dat willen aansluiten.

Programma


9:45 uur Welkom in de Stevenskerk

10:00 – 10:30 uur: Kinderen: versieren de (meegebrachte) Palmpasenstok. Volwassenen: kiezen uit het instuderen van enkele liederen, schrijven van een gebed of gedicht, of helpen van de kinderen.

10:30-11:00 uur: Korte gezamenlijke viering waarin het verhaal over Palmpasen wordt verteld, en een aantal liederen wordt gezongen

11:00 uur: Start Palmpasenoptocht van Stevenskerk naar het Valkhofpark.

11:30 uur Aankomst Valkhofpark, kinderorkest de Stefaantjes speelt in het park, de Sint Nicolaaskapel is open, hier komen ook de kinderen uit andere kerken in Nijmegen naartoe met hun Palmpasenstok.

11:30 – 12:00 uur: Spelletjes, luisteren naar de muziek, wat drinken en wat lekkers.

Voorganger: ds. Wilma Hartogsveld

Meer informatie?

Kijk op Stadskerk Nijmegen – thuis in de Stevenskerk
Google Reviews logo