Open Monumentendag 11 & 12 september

Wanneer:
zaterdag 11 september 2021 van 10:30 tot zondag 12 september 2021 17:00
Thema:
expositie
Entree:
Vrij
Open Monumentendag 11 & 12 september

Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers kennismaken met alle mooie en bijzondere verhalen over de Stevenskerk. In de kerk is ook het informatiepunt Open Monumentendag gevestigd. Er zijn meerdere activiteiten in de Stevenskerk, zo is er een tweedehands boekenmarkt met zeer diverse boeken. De opbrengst gaat volledig naar een opvanghuis voor kansarme kinderen in Boekarest. Tevens is er een expositie te bezichtigen van Elzo Dibbets en kun je natuurlijk altijd rondleidingen volgen onder begeleiding van een van onze enthousiaste vrijwilligers. Kom dus vooral langs: om de schitterende kerk te bekijken en voor meer!​

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!

"Doorgangen"

Hoog boven de stad Nijmegen uittorent zie je de Stevenskerk.
Verrast waren we dat we gratis deze kerk mochten bezoeken.
Het was direct duidelijk dat dit een mooie protestante kerk is.
Rondom vind je diverse doorgangen via waar je de kerk kunt benaderen, anders dan je elders, waar zulke mooie historische gebouwen vaak aan grote pleinen liggen.
Binnen was net een kerkdienst afgelopen en overal waren nog mensen aan het napraten. Een mooi en oud orgel siert deze kerk.

Fred

"Enorm geratel"

Een mooie kerk met een behoorlijke geschiedenis. Alleen een beetje jammer, toen wij het voorlichtingsfilm over het ontstaan vd kerk bekeken, er in eens een oudere man (vrijwilliger die daar werkt) ongegeneerd hard aan het praten was!!! Enorm irritant vonden wij het, konden niets meer verstaan😒, uiteindelijk, nadat ik meneer aankeek, of het iets zachter kon, hij gewoon doorging met zijn enorme geratel. Toen vriendelijk verzocht elders te staan, toen viel het kwartje.. een beetje jammer van zo een arrogante man, niet fijn!!

Saskia Pijl

"Oecumenische diensten"

Via m'n schoonzoon; erg onder de indruk. En er zijn oecumenische diensten

Arend Heemskerk

"Boekenmarkt"

We gingen naar de boekenmarkt in de Stevenskerk. Vervolgens hebben we een rondleiding gekregen in de kerk. Daarna hebben we de kerktoren beklommen. Heel veel tredens, maar voor het uitzicht was het wel waard. Heel Nijmegen was te zien, zeker de moeite waard om de kerktoren te beklimmen. Het was een interessante en leerzame dag.

Merve

"Van buiten al veel te zien"

De kerk was gesloten bij aankomst, maar van buiten is al veel te zien. Er is een bord dat de hele geschiedenis van de kerk verteld, bijvoorbeeld de het starten van het bouwen begon in 1254. Ook de gebouwen eromheen zijn prachtig om te zien. Er staan heel wat oude gebouwen omheen.

Sieuwe Maas
Google Reviews logo