Nijmeegse Kroonjuwelen
Concertwerken van Hauf, Just & Graaf

Wanneer:
zondag 25 juni 2023 van 14:00 tot 15:30
Thema:
klassiek
Entree:
Regulier € 32,50/, t/m 26 jaar € 18,50
Nijmeegse Kroonjuwelen
Concertwerken van Hauf, Just & Graaf

Nijmeegse composities voor het eerst te beluisteren!
In het kader van 750 jaar Stevenskerk presenteert het barokorkest New Dutch Academy muzikale schatten van de Nijmeegse componist Wilhelm Gottlieb Hauff (1750-1816). Deze werken zijn onlangs door dirigent en altviolist Simon Murphy herontdekt.

Zo wordt deze vergeten componist en zijn muziek nu teruggegeven aan Nijmegen. Hauff kwam oorspronkelijk uit Duitsland en was 25 jaar lang organist en beiaardier van de Stevenskerk. Hij werkte ook voor de Oranjes toen Nijmegen eventjes hofstad werd in 1786 – 1787. In dit feestelijke concert hoort u voor het eerst weer Hauff's sprankelende Symfonie in A waarin Hauff zijn eigen energieke draai geeft aan de pionierende Mannheimse symfonische stijl vol muzikaal vuurwerk; én Hauff's betekenisvolle altvioolconcert – gecomponeerd in Nijmegen tijdens de slag om de stad in november 1794.

Daarnaast speelt The New Dutch Academy orkestwerken van Hauff's collega's bij het Hof van Oranje in Den Haag; klaviervirtuoos Johann August Just en de Hofkapelmeester en violist Christian Ernst Graaf van wie wij de 300ste geboortedag herdenken in 2023.
Het concert biedt topwerken uit de muzikale bloeitijd van het Hof van Oranje – in Den Haag dan wel Nijmegen – en maakt ze nu opnieuw toegankelijk in het kader van haar project "Nijmeegse kroonjuwelen, symfonische parels van het Hof van Oranje". Het is de missie van de New Dutch Academy om dit belangwekkende Nederlandse culturele erfgoed tot nieuw leven te wekken door middel van o.a. live concerten en een nieuw album (CD, download en streaming).

Wil je erbij zijn?

Bestel hier direct jouw kaarten
Google Reviews logo