Muzikale Afsluiting Ontdek Oekraïne Festival

Wanneer:
zondag 07 januari 2024 van 14:30 tot 16:30
Entree:
Vrij
Muzikale Afsluiting Ontdek Oekraïne Festival

Click here for the text in English and Ukrainian

Op zondag 7 januari sluiten we het Ontdek Oekraïne Festival af met muziek. 

14:30 - Oleksandr Yukhymovych, een Oekraïense violist, dirigent en componist, presenteert een showcase van het Oekraïense muzikale erfgoed. De uitvoering begint met Oleksandr's arrangement van het beroemde werk van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk - 'Melody'. Daaropvolgend speelt hij een suite voor altviool solo, gecomponeerd door de Oekraïense componist Zoltan Almashi. Dit werk is geïnspireerd op oude barok- en moderne dansen. In het laatste deel van zijn optreden zal Oleksandr twee eigen stukken presenteren: 'Elegy' en 'Serenade' uit de suite voor altviool solo, getiteld 'Night, Lyric, and Melancholy'. Kijk op www.yukhymovych.com voor meer informatie over Oleksandr Yukhymovych en zijn muziek.

15:30 - Het amateurkoor "Kvitka" (Bloem) zal traditionele Oekraïense kerst- en nieuwjaarsliederen (liederen) zingen. Je zult liedjes horen als "Shchedryk" (wereldwijd bekend als Carol of the bells), "Dobryi vechir tobi" en anderen.

Ontdek Oekraïne Festival

Dit evenement maakt deel uit van het Ontdek Oekraïne Festival. Met een gevarieerd programma voor jong en oud wil de Stevenskerk de cultuur van Oekraïne dichterbij brengen. Samen met betrokken organisaties en vrijwilligers betuigen we zo onze steun in de strijd tegen de Russische agressie. Meer info.

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!
Google Reviews logo