Mozart Requiem

Wanneer:
zondag 26 mei 2024 van 16:15 tot 18:15
Thema:
concert,  klassiek
Entree:
€ 54,95
Mozart Requiem

Requiem
Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.

Krönungsmesse
De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen. De aartsbisschop bepaalde bij de kroning van de koning van de Bohème, dat de mis niet langer dan 25 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist door deze beperking, straalt de mis van vitaliteit en energie.

Exsultate Jubilate
Olga Zinovieva opent het concert met Mozarts motet voor sopraan solo en orkest: Exsultate Jubilate!

Combinatieticket?
Voor slechts € 10,- extra reserveert u een combinatie ticket en geniet u van zowel Requiem van Mozart als Vier Jaargetijden van Vivaldi. Kijk voor meer informatie bij Middag vol Klassiek in Nijmegen Musici The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands Olga Zinovieva, sopraan Melina Meschkat, mezzosopraan André Pérez Muíño, tenor Thilo Dahlmann, bas Pieter Jan Leusink, dirigent

Bestel uw tickets met vroegboekkorting. Tijdelijk voor €54,95 ipv € 80,00
Dankzij het gratis Mozart geschenkpakket bij het ticket begint het concert al thuis:
Mozart CD, uitgebreid programma- en tekstboek met informatie over de compositie, de componist, de zangteksten met vertalingen en een toelichting, een cadeaubon. (Geen CD speler? Luister dan met de online link)

Wil je erbij zijn?

Bestel direct hier jouw tickets
Google Reviews logo