Middeleeuwse dienst

Vrij, uitgangscollecte
Middeleeuwse dienst
Gebroeders van Lymborch Festival

De middeleeuwse dienst is een samenwerking tussen de Stadskerk Nijmegen en het Gebroeders van Lymborch Festival
De viering heeft dit jaar twee thema's.
Het eerste thema is de Stevenskerk rond 1400 in relatie tot de stad en specifiek in relatie tot de kunsten.
Daarbij horen ook de werken van de Gebroeders van Lymborch, met de prikkelende vraag: "Hebben de gebroeders gewerkt voor de Stevenskerk?”
(De broers van hun opa Willem, namelijk Johan en Rutger Maelwael hadden kerkelijke functies, waarbij Johan zelfs vicaris was in de Stevenskerk en woonde aan de Heselstraat.)

Tweede thema is de betekenis van de kunsten voor de beleving van het geloof.
Aandacht krijgt het 750-jarig bestaan en daarbinnen de periode vóór 1591 met een heel bijzondere presentatie:
Tegen de Heilig Graf-kapel hangt een in het verleden beschadigd epitaaf. Bij deze gelegenheid onthullen we een digitaal herstelde versie van dat epitaaf.

Een kerkdienst in de sfeer van de late middeleeuwen met navenante uiterlijkheden gecombineerd met mooie gezangen, passende teksten en een inhoudsvolle overweging.
Voorganger is Eduard Kimman met ceremoniarius Hubert Hendriks.

Meer informatie?

Kijk op Stadskerk Nijmegen – thuis in de Stevenskerk