Meesters & Gezellen
2024 | Norvegr

Wanneer:
donderdag 08 februari 2024 van 20:30 tot 22:00
Thema:
concert
Entree:
€ 22,50 | Korting voor Steveniers, vrienden & Stevenskringers
Meesters & Gezellen 
2024 | Norvegr

Meesters & Gezellen 2024 heeft als thema 'Norvegr', dat letterlijk 'Noors' betekent. De Meesters zijn leden van 'Det Norske Solsistkor'; de Gezellen zijn, zoals gebruikelijk, gedreven zangtalenten van allerlei nationaliteiten. De dirigent is Yuval Weinberg.

Koormuziek van hoog niveau

Gedurende drie intensieve weken leren jonge zangstudenten, de Gezellen, de vaardigheden die nodig zijn om op het hoogste niveau in een professioneel a capella kamerkoor te zingen. Elke editie van Meesters&Gezellen wordt gedirigeerd door een dirigent van internationale statuur. Als Meesters fungeren vier ervaren zangers uit het eigen ensemble van de dirigent. Het leertraject omvat het voorbereiden van een ambitieus concertprogramma en het geven van concerten door heel Nederland. De formule van Meesters&Gezellen is veelbeproefd, zoals bij het aanleren van ambachten of de opleiding van jonge medici en jonge advocaten.
De dirigent wordt de gelegenheid geboden een programma samen te stellen dat representatief is voor de eigen cultuur. Daarmee ontstaat een unieke uitwisseling van taal, cultuur, zangtraditie en werkstijl

De formule
De opzet van Meesters&Gezellen is erop gericht dat de jonge zangers al doende competenties verwerven in een authentieke werksituatie. De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) bestaan steeds uit vijf jonge zangers (Gezellen), aangevuld met één professionele ensemblezanger (Meester) met een grote staat van dienst. De kennisoverdracht van de Meesters is non-directief: niet de uitleg over hoe het zou moeten speelt de boventoon, maar juist het samen doen. Door hun aanwezigheid en hun expertise brengen de Meesters ervaring, rust en stabiliteit, waardoor het functioneren van het gehele gezelschap op een hoger plan wordt getild en er een effectieve leersituatie ontstaat.

Wil je erbij zijn?

Bestel hier direct jouw kaarten
Google Reviews logo