Literaire Preken op zondag: Joke Hermsen

Wanneer:
zondag 21 april 2024 van 12:00 tot 13:00
Thema:
lezing
Entree:
€ 14 incl. koffie | € 11,50 voor leden van de Bibliotheek, Vrienden en Steveniers en jongeren t/m 30 jaar
Literaire Preken op zondag: Joke Hermsen

In 2024 en 2025 organiseren Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen zes Literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Op deze unieke locatie, al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen, zijn al eeuwenlang preken uitgesproken. Fluisterpreken, donderpreken, rechtlijnige preken, onbegrijpelijke preken, inspirerende preken en slaapverwekkende preken. Kom naar de Stevenskerk op zondagmiddag en luister naar de auteurs die een vlammende preek uitspreken over onderwerpen die hun raken.

Schrijver en filosoof Joke Hermsen
bijt het spits af met een literaire preek op zondag 21 april, toepasselijk tijdens de maand van de filosofie. Tot haar essayistische werk behoort onder meer Stil de tijd (Jan Hanlo Essayprijs 2011), Kairos. Een nieuwe bevlogenheid (shortlist Beste Filosofieboek van 2014) en Melancholie van de onrust (essay van de Maand van de Filosofie 2017).

De preek van Joke zal gaan over filosofische reflecties op de verhouding tussen thuis & elders, vreemd & eigen, ontheemding & geborgenheid. Waar zijn we als mensen thuis in de wereld? Met diverse voorbeelden uit de Franse en Duitse literatuur en filosofie, zoals Georges Perec, Ingeborg Bachmann, Annie Ernaux, Gaston Bachelard, Lou Andreas-Salome, Rainer Maria Rilke en Holderlin.

Inloop vanaf 11.30 uur, de preek begint om 12.00 uur en zal om en nabij een uur duren. Boekhandel Dekker vd Vegt is aanwezig met een boekentafel.

Wil je erbij zijn?

Bestel hier jouw tickets
Google Reviews logo