Foto-expositie
'In the Shadows of War'

Wanneer:
donderdag 01 februari 2024 van 10:30 tot donderdag 29 februari 2024 16:00
Thema:
expositie
Foto-expositie 
'In the Shadows of War'

In de komende weken wordt de Zuiderkapel van de kerk het toneel van de expositie "In the Shadows of War". Deze indrukwekkende expositie, geproduceerd door de studentenorganisatie Keep Them Warm, werpt een licht op vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor Oekraïense burgerslachtoffers. Deze organisaties opereren in Oekraïne en riskeren hun leven om hulp te bieden aan Oekraïeners in nood.

Naast het delen van deze aangrijpende expositie, zet Keep Them Warm zich als studentenorganisatie actief in voor Oekraïeners die getroffen zijn door de oorlog. De organisatie transporteert gedoneerde goederen vanuit Nederland naar de Oekraïense grens en brengt op de terugweg bussen met Oekraïense vluchtelingen mee naar Nederland. Als vervolg op deze missie organiseert de Stevenskerk momenteel een inzamelactie voor extra winterkleding ten behoeve van de getroffen burgers. Als u nog warme kleding of dekens op zolder heeft liggen, nodigen wij u van harte uit om deze te doneren aan Keep Them Warm. Op deze manier kunnen zij deze waardevolle spullen met behulp van hun transportbussen naar de Oekraïense grens brengen.

Johanne van Keep Them Warm deelt het volgende over de actie: "Regelmatig vertrekken busjes, volgeladen met gedoneerde spullen, richting Przemysl in Polen. We werken samen met verschillende vrijwilligersorganisaties die gedoneerde spullen naar Oekraïne brengen en deze verdelen over de zwaarst getroffen gebieden die moeilijk bereikbaar zijn. Via hen worden wij op de hoogte gehouden van welke spullen de hoogste prioriteit hebben. Op deze manier kunnen wij gericht inzamelen en ervoor zorgen dat de gedoneerde spullen een passende bestemming krijgen. Op de terugweg zijn de bussen gevuld met vluchtelingen die op zoek zijn naar een veilig onderkomen. Het Rode Kruis geeft aan ons door welke vluchtelingen recht hebben op een reis naar Nederland."

Wilt u ook een steentje bijdragen? Om de transporten te financieren, zamelt Keep Them Warm geld in. Doneren is nog steeds mogelijk via de volgende link. Wellicht is dit een initiatief waar u persoonlijk bij betrokken zou willen worden? Keep Them Warm is nog steeds op zoek naar mensen die bereid zijn om zelf met een busje naar Przémysl te rijden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via keepthemwarmukraine@gmail.com of kijk op www.keepthemwarmukraine.com

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!
Google Reviews logo