'Die Flegel' Songs uit de oorlog |
Nijmegen Klinkt-sessies

Wanneer:
zaterdag 24 februari 2024 van 15:30 tot 16:15
Thema:
concert
Entree:
Vrij (uitgangscollecte)
'Die Flegel' Songs uit de oorlog | 
Nijmegen Klinkt-sessies

Goede en foute songs, liederen met een verborgen betekenis en liederen die een grote rol hebben gespeeld tijdens de oorlog. De teksten worden toegelicht.

Wat zit er achter Blue Berry Hill, waarom was You Are My Sunshine onder soldaten zo populair of het ongenoegen van ouders over As Time Goes By. De betekenis van Marlène Dietrich en Judy Garland. Welke song klonk tijdens de ondergang van de Bismarck. Liederen uit de kampen onder andere van de Nijmeegse Tante Roosje.
Bekende liedjes die in de oorlog een nieuwe tekst kregen. “Einmal muß es vorbei sein.” Daarom werd La Paloma door Goebbels verboden. Wat was de dubbele bodem onder Als Sterren Flonk’rend Aan De Hemel Staan. Charles van Doornewaard aan de vleugel en Hubert Hendriks viool en zang.

Nijmegen Klinkt @Stevenskerk

Nijmegen Klinkt is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in het centrum van Nijmegen in de zomer. In de aanloop naar het festival is er iedere vierde zaterdag van de maand een optreden in de Zuiderkapel met nazit in het café in de Noorderkapel 
Iedere vierde zaterdag van de maand:
15:30 – 16:15 een optreden in de Zuiderkapel
16:15 – 17:00 met nazit in de Droomkapel (Noorderkapel)
De optredens zijn vrij te bezoeken met een vrijwillige uitgangscollecte. Consumpties in de Droomkapel zijn op eigen rekening.

Meer infomatie?

Kijk op de website van Nijmegen Klinkt
Google Reviews logo