De Stevenskerk anno nu - symbool van Nijmegen, levend monument en religieus erfgoed

DE STEVENSKERK ALS SYMBOOL VAN NIJMEGEN

Vraag een Nijmegenaar wanneer hij thuis is en hij antwoordt ‘als ik de Stevenskerk zie’. Meer nog dan de Waalbrug is de Stevenskerk het symbool van Nijmegen. De Stevenskerk is al eeuwenlang letterlijk en figuurlijk het hart van de stad en zit al net zolang in de harten van de Nijmegenaren. Zij is een belangrijke verbindende factor voor de Nijmeegse samenleving.

DE STEVENSKERK ALS LEVEND MONUMENT

De Stevenskerk is een levend monument waar van alles gebeurt en (bijna) alles kan: rouwen en trouwen, een hardloopwedstrijd dwars door de kerk heen, een academische plechtigheid, orgelconcerten en optredens van pop-artiesten, exposities en ontvangsten, een kaarsje opsteken en even tot jezelf komen in de stiltekapel.

Wat er ook plaatsvindt in de Stevenskerk; een congres, een oecumenische kerkdienst, concert of diner, de locatie is steeds van grote toegevoegde waarde door de historische uitstraling en de monumentaliteit van de ruimte.

Met het grote aantal bezoekers en de vele verschillende evenementen geeft de kerk volop invulling aan de nieuwe Nijmeegse citymarketing-slogan ‘Old city, young vibe’. De Stevenskerk staat in de top 10 van best bezochte kerken van Nederland.

DE STEVENSKERK ALS RELIGIEUS ERFGOED

De Stevenskerk is een fraaie laatgotische kerk met een veelbewogen geschiedenis die nauw verbonden is met de geschiedenis van de stad. Het verhaal van de stad zie je terug in de kerk. Zij staat niet voor niets op die plek en ziet er ook niet toevallig uit zoals zij eruit ziet. Stad en kerk, kerk en stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

De kerk is te huur voor concerten, tentoonstellingen en andere evenementen. Meer informatie daarover vindt u onder verhuur.

Actuele informatie over evenementen in de kerk vindt u in de agenda.