Vrijheidsmaaltijd Nijmegen

Wanneer:
zondag 05 mei 2024 van 18:00 tot 20:30
Entree:
Vrij
Vrijheidsmaaltijd Nijmegen

In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven, maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Daarom gaan we op 5 mei in heel Nederland met elkaar aan tafel, om verhalen te delen en samen vrijheid te vieren. Zo ook in de Stevenskerk in Nijmegen. Neem je familie, vrienden, kennissen en buren mee, of kom alleen naar de kerk. Iedereen is welkom bij de Vrijheidsmaaltijd, aanmelden kan gratis via deze link.

Programma

Naast lekkere Vrijheidssoep met een broodje én een goed gesprek over vrijheid kun je deze avond luisteren naar meerdere sprekers. Qader Shafiq, dichter, columnist en directeur van Bureau Wijland, en wethouder Cilia Daemen spreken de bezoekers toe, dichter Victor Vroomkoning draagt gedichten voor en Denise Moura en David Estrada, beiden oud-deelnemers van Wintertuins Schrijfwerkplaats Nijmegen, dragen samen een tekst voor. Het Vrije koor verwelkomt de bezoekers met een mooi optreden.

Sunset March

Wie kan en wil kan na de maaltijd rond 21.00 uur de Sunset March lopen, de mars die sinds oktober 2014 elke dag tijdens zonsondergang door een veteraan wordt gelopen over stadsbrug De Oversteek, als eerbetoon aan de geallieerde militairen.

Wil je erbij zijn?

Meld je hieronder aan
Google Reviews logo