Theaterconcert SCHOK

Wanneer:
zondag 01 december 2024 van 15:30 tot 16:45
Thema:
concert
Entree:
€ 25,00 | € 20,00
Theaterconcert SCHOK

Overspoeld door social media, onstuitbare groeistuipen en een karrevracht aan vragen over het leven. De weg naar volwassenheid is bezaaid met obstakels. Tieners van tegenwoordig krijgen heel wat voor hun kiezen. Ze groeien op in een onzekere, veeleisende wereld waar gevoelens van kwetsbaarheid, zelftwijfel en angst het liefst worden weggestopt. Als jongeling moet je door de schaamte heen. Juist in die breekbare, ontvankelijke positie schuilt de sleutel naar een mondig leven waar je helemaal jezelf kunt zijn.

In hun nieuwste theaterconcert SCHOK! bezingt kamerkoor Capella Brabant de loodzware lichtheid van de opgroeiende jongeling. Daarvoor werken ze samen met componist Peter Vigh en tekstschrijver-dichter Micha Hamel. Gelauwerde makers die onvoorwaardelijk kiezen voor uitdagend, eigentijds muziektheater. Zij schrijven nieuw werk voor Capella Brabant, Souvenir Jeugdkoor Tilburg en accordeonduo TOEAC. Aansprekende hoofdrollen zijn weggelegd voor bariton Berend Eijkhout en acteur Simon Boer.

In dit actuele theaterconcert wordt de held heen en weer geschud tussen flink oplaaiende gevoelsstormen en diepe overpeinzingen. Stemmen in zijn hoofd wijzen hem een weg door de existentiële levensschroom heen. SCHOK! ontvouwt zich als een cantate waarin bezielde aria’s, imposante koorstukken, operateske liedkunst en rijke, instrumentale gedeeltes elkaar afwisselen.

Wil je erbij zijn?

Bestel hier direct jouw kaarten
Google Reviews logo