Pelgrimslauden Walk of Wisdom

Datum:
zaterdag 04 december 2021
Tijd:
08:58 - 09:30
Thema:
lezing
Entree:
Vrij
Pelgrimslauden Walk of Wisdom

Vertrekceremonie bij zonsopgang
Wat is het heerlijk om je pelgrimstocht te beginnen als de zon net is opgekomen: het licht is anders en de zon voor even weer het wonder waar we anders zo snel aan voorbij lopen. Tijdens deze vertrekceremonie brengen we een ode in de vorm van een korte bezinning: de pelgrimslauden.
Een half uur na zonsopgang maken we ietwat vertraagd een stille omgang door de verlaten Stevenskerk (1273). Een voorlezer leest daarna een tekst voor uit ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Bekende en onbekende Nederlanders schreven hiervoor over een ervaring die hen een stukje wijzer maakte. Tot slot staan we stil voor de grote glas en loodramen van de kerk om naar het beginnende zonlicht te kijken.

The Walk of Wisdom is een 136 kilometer lange, eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen.
De route is onafhankelijk van een religie en heeft als verbindende gedachte dat iedereen iets goeds kan bijdragen aan de wereld.
Wat dat goede is, wordt aan de pelgrims zelf gelaten. Telefoon en internet gaan zoveel mogelijk uit (het 'moderne vasten').
Het symbool van de route staat in de Stevenskerk en is van Huub en Adelheid Kortekaas. Het verbeeldt de mens als een 'zaailing' van de aarde, met ieder een eigen, unieke kiemkracht.

Aanmelden via onderstaande button

Meer informatie?

Kijk op Walk of Wisdom - het pad van je eigen wijsheid