Wij gaan voor goud! Doet u mee?

Schilderwerk voorjaar 2019. Foto: SJALOT ontwerpSchilderwerk voorjaar 2019. Foto: SJALOT ontwerp.

Een echte blikvanger
Het Königorgel, vernoemd naar zijn Keulse orgelbouwer Christian Ludwig König, neemt al vanaf 1776 een prominente plaats in binnen de Stevenskerk. Dankzij het vele bladgoud en de warme gele kleur is het orgel letterlijk oogverblindend. Als stadsorgel van Nijmegen wordt dit bijzondere instrument veelvuldig bespeeld door een groep enthousiaste organisten van alle leeftijden. Of het nu kerkdiensten, kooroptredens,herdenkingsplechtigheden, orgelconcerten of rouw- en trouwdiensten betreft; het Königorgel vindt de juiste klank!

Noodzakelijke restauratie
Dit bijna 250-jarige orgel was dringend toe aan een uitgebreide restauratie. In de loop der tijd zijn er grote scheuren in de wanden en in de balustrade van de orgelkas ontstaan. In 2019 zijn er diverse herstelwerkzaamheden gedaan, waarbij de orgelkas opnieuw in de originele warme gele kleur geschilderd is. Ook is de grondlaag voor het bladgoud aangebracht. Inmiddels zijn we begonnen met het vergulden van de ornamenten van het Königorgel.

Een rozet in de lijnolieverf (links) en verguld (rechts)

Wij gaan voor goud! Doet u mee?
Deze restauratie aan het Königorgel kost in totaal €150.000. Dankzij subsidies en fondsen hebben we ruim twee derde van het bedrag kunnen werven. Maar we zijn er nog niet helemaal. Vandaar onze actie: Wij gaan voor goud! Doet u mee? Adopteer één of meerdere van de 344 rozetten die aan het orgel prijken. Voor maar € 50,- kunt u één rozet van nieuw bladgoud voorzien en draagt u direct bij aan het vergulden van de ornamenten van het Königorgel. Als dank ontvangt u een prachtig certificaat van deelname en wordt uw naam –als u dat wilt – vermeld op een plakkaat bij het orgel. U kunt natuurlijk ook bijdragen met een eenmalige donatie, of door Vriend van de Stevenskerk te worden. Wilt u meer weten over deze actie en restauratie? Lees het hier in de actiefolder.

Geef het prachtige Königorgel een gouden toekomst in de Stevenskerk! Het zou fantastisch zijn als we samen het orgel weer kunnen laten stralen. Wij hopen dan ook van harte op uw steun te mogen rekenen.

Ja, ik doe mee en draag bij aan het vergulden van de ornamenten van het Königorgel met de adoptie van één of meerdere rozetten. Ik machtig Stichting Stevenskerk om eenmalig het totale bedrag van de rozet(ten) van mijn bankrekening af te schrijven:

Dit aantal rozetten geeft een totaal bedrag van:

Ja, ik doe mee en draag bij aan het vergulden de ornamenten van het Königorgel met een eenmalige donatie. Ik machtig Stichting Stevenskerk om de eenmalige donatie van mijn bankrekening af te schrijven:

Graag doneer ik een eenmalig bedrag van:

Ja, ik doe mee en draag bij aan het restauratie van het Königorgel door Vriend te worden van de Stevenskerk. Ik machtig Stichting Stevenskerk om voor een periode van minimaal één (1) jaar tot wederopzegging het volgende bedrag van mijn bankrekening af te schrijven:

Per maand:
Per jaar: