Wij gaan voor goud! Doet u mee?


Schilderwerk voorjaar 2019. Foto: SJALOT ontwerp.


Een echte blikvanger

Het Königorgel is al vanaf 1776 een echte blikvanger in de Stevenskerk. Dit bijzondere stadsorgel van Nijmegen wordt veelvuldig bespeeld door een groep enthousiaste organisten van alle leeftijden. Of het nu kerkdiensten, kooroptredens, herdenkingsplechtigheden, orgelconcerten of rouw- en trouwdiensten betreft; het Königorgel vindt de juiste klank! 
  

Noodzakelijke restauratie

In 2019 is begonnen met restauratiewerkzaamheden, waarbij o.a. de orgelkas weer in de originele warme gele kleur is geschilderd en een grondlaag op het houtsnijwerk voor het bladgoud is aangebracht. Dit bladgoud bleek zeer verouderd en verschillend van kwaliteit te zijn, waardoor het houtsnijwerk opnieuw moet worden verguld. Doordat het nieuwe bladgoud hierop zo snel mogelijk moet worden aangebracht, is begin 2020 gestart met het vergulden van de ornamenten van het Königorgel. Wilt u meer weten over deze restauratie? Lees het hier in de actiefolder.

    

Wij gaan voor goud! Doet u mee?

De vergulding van de ornamenten aan het Königorgel kost in totaal €150.000. Dankzij subsidies en fondsen hebben we ruim twee derde van het benodigde bedrag kunnen werven. Maar we zijn er nog niet helemaal. Vandaar onze actie: Wij gaan voor goud! Doet u mee? Adopteer één of meerdere van de 344 rozetten die aan het orgel prijken voor maar € 50,- of draag bij met een eenmalige donatie. Gebruik hiervoor het onderstaande formulier. U kunt natuurlijk ook Vriend van de Stevenskerk waarbij uw periodieke donaties gereserveerd worden voor het onderhoud van het orgel. 

Geef het prachtige Königorgel een gouden toekomst in de Stevenskerk! Het zou fantastisch zijn als we samen het orgel weer kunnen laten stralen. Wij hopen dan ook van harte op uw steun te mogen rekenen.

Ja, ik doe mee en draag bij aan het vergulden van de ornamenten van het Königorgel met de adoptie van één of meerdere rozetten. Ik machtig Stichting Stevenskerk om eenmalig het totale bedrag van de rozet(ten) van mijn bankrekening af te schrijven: 

Dit aantal rozetten geeft een totaal bedrag van:

 Ja, ik doe mee en draag bij aan het vergulden de ornamenten van het Königorgel met een eenmalige donatie. Ik machtig Stichting Stevenskerk om de eenmalige donatie van mijn bankrekening af te schrijven: 

Graag doneer ik een eenmalig bedrag van:

 Ja, ik doe mee en draag bij aan het restauratie van het Königorgel door Vriend te worden van de Stevenskerk. Ik machtig Stichting Stevenskerk om voor een periode van minimaal één (1) jaar tot wederopzegging het volgende bedrag van mijn bankrekening af te schrijven:

Per maand:
Per jaar:
 
Aanhef:*
Voorletters:*
Achternaam:*
Straat:
Huisnummer:
Postcode:
Telefoonnummer:*
Plaats:
Bankrekeningnummer:
E-mailadres:*
Geboortedatum: