OPENINGSTIJDEN 2021

Maandag t/m zaterdag: 10.30 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur

De Stichting Stevenskerk volgt de richtlijnen van de overheid aangaande het corona-virus.

Vrije toegang
De toegang is vrij maar u maakt ons blij met een vrijwillige bijdrage van € 2,00 (meer mag natuurlijk ook) in de donatiezuil bij de in- en uitgang. Daarmee kunnen we de kerk in stand houden en openstellen voor bezoekers.

Rolstoelgebruikers

De bel voor de rolstoelingang vindt u rechts van de hoofdingang bij de deur met huisnummer 62. De rolstoelingang zelf vindt u bij de deur met huisnummer 61. Een aangepast toilet is aanwezig.


Aan- of afmelden Walk of Wisdom:

maandag t/m zaterdag tussen 11.00 - 16.00 uur bellen op huisnummer 62


Ontdek de Stevenskerk, het hart van Nijmegen!

De Stevenskerk is een beeldbepalend icoon van de stad: van welke kant je de stad ook nadert, altijd duikt daar het imposante silhouet van de kerk en toren op.

Kom binnen in dit middeleeuwse gebouw in laatgotische stijl en bewonder het schitterende grafmonument van Catharina van Bourbon. Loop langs de prachtige grafstenen en ontdek het verhaal van de kat op één van de oorspronkelijke pilaren van de oudste kerk van Nijmegen
(gewijd in 1272).

Knipper met uw ogen bij het zien van de blinkende kroonluchters met 232 echte kaarsen, verdeeld over 4 grote en 7 kleine kronen. En neem de tijd om het het net gerestaureerde monumentale Königorgel te bekijken en te beluisteren.

Onze vrijwilligers leiden u graag rond en kunnen u alles over de kerk en haar veelbewogen geschiedenis vertellen.


Rondleidingen 

Vanwege de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het corona-virus kunnen wij helaas nog geen groepsrondleidingen verzorgen.

Huur eens een kerk!
Heeft u interesse in huur van de Stevenskerk en over hoe wij uw evenement tot een succes kunnen maken? Vul dan het aanvraagformulier in en u ontvangt, geheel vrijblijvend, per mail informatie over de kerk en de tarieven.