Doe met ons mee met #GivingTuesday

donderdag 11 november 2021

Het is zover: 30 november 2021 is het #Givingtuesday. #GivingTuesday is een beweging die mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar brengt met een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven. Stevenskerk doet dit jaar mee met deze actiedag, doe jij met ons mee?

Doe met ons mee met #GivingTuesday

Om de openstelling van dit prachtige monument te kunnen garanderen is onderhoud en restauratie noodzakelijk. Voor de komende tien jaar zijn er meerdere restauratieprojecten gepland, om de kerk te verduurzamen en een toekomst te geven zodat het weer 750 jaar mee kan. Hiervoor is 7,8 miljoen euro nodig. Daarbovenop komen de kosten van het reguliere onderhoud, dat steeds duurder wordt. Bovendien ontvangt de kerk geen structurele gemeentelijke subsidie.

Gelukkig heeft de Rijksdienst in 2018 een bedrag van 5,5 miljoen euro toegezegd bij te dragen aan het tienjarig restauratieplan, op voorwaarde dat Stichting Stevenskerk zelf 2,3 miljoen euro inbrengt. Daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig.

Samen kunnen we het hart van de stad in stand houden voor iedereen, nu en de in de toekomst. Voor iedere euro die jij steunt, draagt het Rijk twee euro bij om de noodzakelijke geplande restauraties te kunnen bekostigen. Je steun wordt dus dubbel zo goed besteed.

Draag bij aan de instandhouding en verduurzaming van de Stevenskerk en word Vriend van de Stevenskerk

Wij zijn blij met iedere donatie. Als je Vriend wordt van de Stevenskerk, met een bijdrage van € 7,50 of meer per maand, ontvang je tijdelijk de unieke 3D-puzzel van de Stevenskerk!

Word Vriend van de Stevenskerk

Over #GivingTuesday

#GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen en wordt gevierd op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Deze koopevenementen draaien volledig om massaal consumeren. Op #GivingTuesday, de dinsdag erna, doen we iets voor een ander. Het is een beweging met de missie: ‘Gezamenlijk een meer rechtvaardige en vrijgevige wereld te bouwen.’ Sinds 2019 doet Nederland mee met deze wereldwijde actiedag met #GivingTuesday Nederland en dit jaar doet de Stevenskerk mee.

Bekijk hier onze actiepagina op de website van #GivingTuesday Nederland