Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

17-10-2020

Datum:                Zaterdag 17 oktober 2020
Tijd:                     16.00 - 16.45 uur
Entree:                Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar.

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens
Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Vandaag bespeelt stadsorganist Joost Langeveld de orgels van de Stevenskerk

Joost Langeveld studeerde orgel bij Bert Matter aan het Arnhems Conservatorium, na eerst les gehad te hebben van Cor Kee. Daarnaast studeerde hij sociologie en muziekwetenschap aan de Nijmeegse universiteit. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus met de hoogste onderscheiding en won twee maal de eerste prijs op het Internationale Orgelimprovisatieconcours te Haarlem.
Als organist
  geeft hij regelmatig concerten in binnen- en buitenland.

Daarbij combineert hij muziek vaak met andere takken van kunst. Zo heeft hij samengewerkt met verschillende dichters en verhalenvertellers, een streetdance-groep en een jongleur. Daarnaast geniet hij bekendheid als muzikaal begeleider van “zwijgende” films. Hij componeerde cabaret-, kerk- en straatliederen en publiceerde een boek over muziektheorie onder de titel Horen en zien.

Programma in voorbereiding

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer.
Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Zaterdag  24       Young professionals: Trio Panache Marte Gerritsma
Zaterdag  31       Jeugdig Orgeltalent: Matthijs Breukhoven

Zaterdag   7        Capella Cumerana, Kathedrale Koormuziek (Choral Evensong)