Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

12-09-2020

Datum:                Zaterdag 12 september
Tijd:                     16.00 – 16.45 uur
Entree:                Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM en zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar.

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Vandaag: Young professionals, Trompo, kamermuziek

Muziektrio Trompo staat voor nieuw geluid, een stem voor de jonge generatie componisten met een speelse ondertoon. Het is een collectief wat allerlei vormen aan kan nemen en graag de grenzen van de nieuwe muziekwereld verkent. Zo speelt Trompo deze maand Terry Riley’s in C, met gitarist/componist James Mc Ewan en elektronica die het ensemble aanvullen tot een volwaardige uitvoering van het iconische minimal music werk. Ook speelt Trompo met klassiekere benadering hedendaagse kamermuziek. Zij hebben een groep jonge internationale componisten van hun generatie gevraagd om voor hen te componeren. De eerste kersverse werken zijn af en zullen in de Stevenskerk gespeeld worden; een middag met meerdere wereldpremières uit allerlei windstreken!

Trompo is een Amsterdams trio voor hedendaagse muziek. In 2018 opgericht door Carlos Anez (dwarsfluit) en Marthe Lasthuis(viool) en Laura Nygren (contrabas).

Programma in voorbereiding

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

September
Zaterdag  19       Stadsorganist: Dirk Luymes bespeelt de orgels van de Stevenskerk
Zaterdag  26       Jeugdig Orgeltalent: Nick Goudkuil