Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

26-09-2020

Datum:                Zaterdag 26 september 2020
Tijd:                     16.00 - 16.45 uur
Entree:                Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar.

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Vandaag bespeelt Nick Goudkuil het König-orgel in de Stevenskerk

Nick Goudkuil is in 2017 afgestudeerd voor het hoofdvak muziektheorie aan het Conservatorium Maastricht, met de uitvoerende (bij)vakken piano en zang. Daarnaast heb ik als vrije minor het vak orgel gevolgd en de muziektheorievakken jazz. Bij de Sint-Gregoriusvereniging (Bisdom Roermond) heb ik het getuigschrift voor de module kerkmuziek behaald. Momenteel studeer ik nog het hoofdvak orgel en improvisatie aan het Conservatoire Royal de Liège.

Vanaf 2016 ben ik organist van de St. Martinuskerk in Maastricht en eveneens dirigent van het Sint-Martinuskoor Wyck aldaar. In de St. Martinuskerk organiseer ik naast het reguliere programma een aantal keer per jaar een koorproject rond een speciaal thema waarbij geïnteresseerden kunnen meezingen. Ook verzorg ik een aantal concerten per jaar in de Sint-Martinuskerk en elders. Verder houd ik mij bezig met het componeren en arrangeren van vocale muziek, muziek voor orgel, piano en kleinere bezettingen. Een paar keer per jaar treed ik op als (solo)zanger. Vanaf 2019 ben ik ook één van de organisten verbonden aan de Sint-Jan op het Vrijthof. Mijn composities worden uitgegeven door uitgeverij Boeijenga Music te Leeuwarden.

Programma in voorbereiding

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer.
Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Zaterdag  3         Capella Cumerana, Kathedrale Koormuziek (Choral Evensong)
Zaterdag 17        Stadsorganist Joost Langeveld bespeelt de orgels van de Stevenskerk
Zaterdag  24       Young professionals: Trio Panache Marte Gerritsma