Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

27-06-2020

Datum: Zaterdag 27 juni 2020
Tijd:  16.00 - 16.45 uur
Entree: Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Wie op zaterdagmiddagen de Stevenskerk inloopt, laat zich verrassen door bijzondere muziek. (Bijna) elke eerst zaterdag van de maand zijn dat de Vespers, of Choral Evensongs, bijeenkomsten met een zowel spiritueel als artistiek karakter. De andere zaterdagen speelt de stadsorganist op een of meerdere orgels in de Stevenskerk, of zijn er optredens van bijzondere muzikanten of ensembles uit het hele land.

Orgeltalent:

Alexander de Bie
geboren 23 juni 2001, heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek en orgel en piano. Sinds zijn  5e kreeg hij pianoles van zijn vader Jack de Bie, en vanaf zijn 6e orgel les van Jos van de Kooy -Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2017 zit hij  voor hoofdvak piano bij Nino Gvetadze op de Sweelinck Academie Conservatorium Amsterdam. Regelmatig gaat Alexander ook naar Parijs waar hij lessen krijgt van Thomas Ospital (organist St. Eustache). Alexander geeft internationaal concerten als organist, pianist en in ensembles. Hij heeft opgetreden in bijvoorbeeld de Westerkerk te Amsterdam, het Orgelpark, het Concertgebouw Amsterdam, de St. Bavo in Haarlem en de Kathedraal in Hasselt. In 2016 en 2018 was hij actieve deelnemer bij het Internationale Orgelfestival te Haarlem waarbij hij in 2018 speelde op het slotconcert in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Recent (in januari 2020) heeft Alexander de 1e prijs gewonnen (piano) op het Prinses Christina Concours Regio Zaandam-Haarlem. Ook heeft hij in februari de 1e prijs ( met piano) behaalt op het Jong Talent Concours te Maassluis.