Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

20-06-2020

Datum: Zaterdag 9 mei 2020
Tijd:  16.00 - 16.45 uur
Entree: Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Wie op zaterdagmiddagen de Stevenskerk inloopt, laat zich verrassen door bijzondere muziek. (Bijna) elke eerst zaterdag van de maand zijn dat de Vespers, of Choral Evensongs, bijeenkomsten met een zowel spiritueel als artistiek karakter. De andere zaterdagen speelt de stadsorganist op een of meerdere orgels in de Stevenskerk, of zijn er optredens van bijzondere muzikanten of ensembles uit het hele land.

De Stadsorganist bespeelt de orgels van de Stevenskerk:

Wilbert Berendsen

Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Martinikerk te Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel. In 2015 werd hij benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Doesburg.
Hij studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij een applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici. Hij heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de hele Achterhoek. Verder is hij dirigent van onder meer het Bachkoor Doetinchem. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland. Thans studeert hij beiaard bij Frans Haagen aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht. Hij hoopt dit jaar als Master af te studeren.