Kerkdiensten in de Stevenskerk

Oecumenische dienst

Het Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen (OCP) is de eigentijdse geloofsgemeenschap in de Stevenskerk. Mensen uit Nijmegen en de wijde omtrek ontmoeten elkaar bij de wekelijkse vieringen, waarin voorgangers uit verschillende kerken voorgaan. We willen een kerk zijn voor iedereen. De dienst van Schrift en Tafel,elke zondag van 10:00 tot 11:15 uur.
De diensten zijn zorgvuldig samengesteld, op basis van de traditie van de Kerk van alle eeuwen. Na afloop is iedereen van harte welkom om nog even te blijven en iets te drinken.
Meer informatie: OCP Nijmegen

Vrijdagmiddaggebed

De Nijmeegse Stevenskerk behoort tot de Europese kerken die in de Tweede Wereldoorlog werden verwoest, maar die nu plaatsen zijn waar men zich engageert voor ‘vrede en verzoening’. In al deze kerken wordt elke vrijdagmiddag om vrede en verzoening gebeden.
Zo ook in de Stiltekapel van de Stevenskerk op elke vrijdagmiddag,
in de maanden
maart t/m december, van 13:00 tot 13:20 uur.
Meer informatie: OCP Nijmegen

Choral Evensong: Koorvespers

Onder de titel 'Zaterdagmiddag in de Stevens' wordt in de Stevenskerk iedere eerste zaterdag in de maanden, september t/m juni van 16:00 tot 16:45 uur Vespers gezongen. Meestal volgens de anglicaanse (Engelse) koortraditie.
 Deze vrij toegankelijke vieringen worden gekenmerkt door muzikale kwaliteit en spirituele diepgang.
De koormuziek wordt verzorgd door Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt.
De organisatie van en fondswerving voor deze uitvoeringen is in handen van de
Stichting Ontcommer, die zich sterk maakt voor ‘spiritualiteit & cultuur in het hart van Nijmegen’.
Meer informatie: Stichting Ontcommer

Franstalige kerkdienst

Twee keer per jaar vindt deze dienst plaats in de Zuiderkapel van de Stevenskerk op zondag
van 17:00 tot 18:00 uur,
onder verantwoordelijkheid van Waalse gemeente Arnhem-Nijmegen.
Meer informatie: Eglise Wallonne

.