foto:Patrick van Bree

 ZONDAGMIDDAGRONDLEIDINGEN 2018

Dichterbij is meer te beleven dan u denkt! 
Ontdek de Stevenskerk, het hart van Nijmegen!

De Stevenskerk is een beeldbepalend icoon van de stad: van welke kant je de stad ook nadert, altijd duikt daar het imposante silhouet van de toren op. Voor bezoekers van ver of voor inwoners van Nijmegen is het bekend. 

Natuurlijk kent u het ook. Maar heeft U ook de binnenkant van dit middeleeuwse gebouw in laatgotische stijl gezien?  Dan zijn er vast ook een aantal vragen bij u opgekomen. Bij voorbeeld: is dit nu een katholieke of een protestantse kerk? En voor wie is dat schitterende grafmonument gemaakt? Of liggen er nog mensen begraven onder al die prachtige grafstenen op het koor? En waar komt die kat vandaan op één van de oorspronkelijke pilaren van de oudste kerk uit 1270? De blinkende kroonluchters met echte kaarsen, is dat niet een gigantisch karwei om die allemaal aan te steken? Dit zijn maar een paar voorbeelden van dingen die opvallen bij een bezoek aan de kerk en waarvan u niet meteen weet hoe het zit. Maar op de volgende data zijn er weer de zondagmiddagrondleidingen, bijna iedere zondag in mei t/m oktober van 14.00 tot 15.00 uur. De toegang is vrij maar een vrijwillige bijdrage van € 2,00 (meer mag natuurlijk ook) in de donatiezuil bij de uitgang stellen wij zeer op prijs!

06 mei  Bouwgeschiedenis van de Stevenskerk
13 mei Katholieke sporen in een protestantse kerk
20 mei  Van preekstoel tot prinsenbank
10 juni  Rondom de Stevenskerk, van duivel tot engel
01 juli  Begraven in de Stevenskerk
22 juli  Van een grafmonument, een familieruzie en de duivel
29 juli   Van preekstoel tot prinsenbank
05 aug. Rondom de Stevenskerk, van duivel tot engel
12 aug. Bouwgeschiedenis van de Stevenskerk
19 aug. Begraven in de Stevenskerk
02 sep  De orgels in de Stevenskerk
30 sep. Van preekstoel tot prinsenbank
14 okt.  Van een grafmonument, een familieruzie en de duivel
28 okt.  De restauratie van de Stevenskerk 

Lees meer over Groepsrondleidingen
Lees meer over  Rondleidingen voor basisscholen (groep 7 & 8)

Heeft u interesse in huur van de Stevenskerk en over hoe wij uw evenement tot een succes kunnen maken? Vul dan het aanvraagformulier in en u ontvangt, geheel vrijblijvend, per mail informatie over de kerk en de tarieven.

 
foto: Franz van Vlaanderen