Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

21-09-2019

Datum:                Zaterdag 21 september 2019
Tijd:                     16.00 – 16.45 uur
Entree:                Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Luna Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange

Sergey Rachmaninov: Vespers (All-Night Vigil op 37)

Wolfgang Lange

studeerde hobo bij Han de Vries (Amsterdam), Gerhard Turetschek (Wenen, ‘cum laude’) en Christian Schneider (Keulen, ‘Konzertfach’). Hij was freelance-hoboïst in diverse orkesten en is medeoprichter en was vaste hoboïst van het Helios Ensemble. Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg voor de ‘Tweede Fase’. In 2003 behaalde hij zijn ‘Master’s Degree’. Hij volgde lessen orkestdirectie bij onder andere Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut in Milaan. Hij nam privé-lessen en volgde stages bij o.a. Timo Nuoranne, dirigent van het Fins Radio Kamerkoor.
Als koorlid was hij verbonden aan het Bachkoor Holland en Oude Muziek Koor (Arnhem), beide destijds o.l.v. Daniel Reuss. Hij nam zanglessen bij o.a. Ronald Klekamp, Geert Berghs, Robert Luts (Hasselt, België),  Xenia Meijer en tot op heden bij Hans Scholing.

Luna Kamerkoor
is opgericht in 2012 en is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit heel Nederland. De repetitieperiode is zeer kort, veelal zijn het niet meer dan 5 á 6 zaterdagen. Het streven is dat twee keer per jaar binnen één project het programma drie keer wordt uitgevoerd. De repertoirekeuze richt zich voornamelijk op muziek vanaf de 19e eeuw.
Er zijn inmiddels veertien projecten uitgevoerd.

lees meer Nijmeegse orgelkring/concertagenda;

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag   28 september
Zaterdag    5 oktober (Vespers)
Zaterdag   12 oktober
Zaterdag   19 oktober
Zaterdag   26 oktober
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)
In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds