Nijmeegse Orgel Kring

Datum: Zondag 22 september 2019
Tijd: 15.00 -16.00 uur
Entree: Vrij, Collecte

“Achter de pijpen van het orgel”

Jos Blom/Jacques de Vroomen/Joost Langeveld.
Een onderduikverhaal uit de Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog zochten Joden overal onderduikadressen. In dit verhaal duikt een Joods  gezin uit Nijmegen onder in een klein zolderkamertje achter de pijpen van het grote orgel van de Stevenskerk. Onderduiken voor de Duitsers was riskant. Er was altijd het risico dat je ontdekt werd.

In deze voorstelling wordt het spannende verhaal verteld van een Joodse familie die in de Stevenskerk een onderduikplek heeft gevonden. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door Jacques de Vroomen en Jos Blom. Het beroemde orgel, bespeeld door Joost Langeveld, heeft het hoogste woord. En wat doen die Karel de Kerkrat en die duif Freule Stoetewael in het verhaal?

N.B. Dit concert sluit aan bij de feestelijke herdenking in september 2019 van de 75-jarige bevrijding van de stad Nijmegen.

Lees meer  Nijmeegse Orgel Kring