Engelse Koorvespers (Choral Evensong)

02-03-2019

Datum:             zaterdag 2 maart 2019
Tijd:                 16.00 -16.45 uur
Entree:             vrij (uitgangscollecte)

Engelse Koorvespers
De vespers worden (bijna) iedere eerste zaterdag van de maand gezongen, meestal volgens de anglicaanse (Engelse) koortraditie. Deze vrij toegankelijke vieringen in de prachtige Stevenskerk worden gekenmerkt door muzikale kwaliteit en spirituele diepgang.

Stichting Ontcommer
De organisatie van en fondswerving voor deze uitvoeringen is in handen van de
‘Stichting Ontcommer’ die zich sterk maakt voor ‘spiritualiteit & cultuur in het hart van Nijmegen’.

Capella Cumerana

Zingt de maandelijkse vesperdienst 's-zaterdags einde van de middag (16.00 - 16.45) in de grote Stevenskerk in het centrum van Nijmegen. Bij deze vespers wordt koormuziek, die heden ten dage alleen nog op koorconcerten te horen is, opnieuw in een liturgische context geplaatst, waardoor de diepere laag van tekst en muziek naar boven kan komen. De vespers worden georganiseerd door Stichting Ontcommer (Spiritualiteit en Cultuur in het hart van Nijmegen). Een bekend hoogtepunt is het zingen van de dienst op kerstnacht in de overvolle Stevenskerk.

In de vijftien jaar van haar bestaan heeft deze Vespercantorij een sterke reputatie opgebouwd voor de zuiverheid van het zingen en de breedte van haar repertoire. Mede hierdoor wordt de cantorij regelmatig uitgenodigd elders binnen en buiten Nijmegen op te treden.
Er zijn +/- 20 vaste zangers en voor grotere projecten een aantal vaste 'versterkers'.

Vaste dirigent is Jetty Podt. Zij studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek in Arnhem en Utrecht. Jetty Podt is organist aan de Stevenskerk te Nijmegen waar zij het beroemde König-orgel en de drie kleinere orgels bespeelt, onder andere in de liturgische vieringen van het Oecumenisch City Pastoraat in de Stevenskerk. Sinds 2013 is Jetty Podt d officiële' stadsorganist van Nijmegen'.

Financiële steun
De vespers en Capella Cumerana worden door de Stichting Ontcommer gefinancierd. Stichting Ontcommer is financieel gezien geheel afhankelijk van donateurs. Wilt u de activiteiten van de stichting ondersteunen, dan kunt u uw gift overmaken naar de rekening NL47 INGB 0008488420, ten name van 'Stichting Ontcommer' te Nijmegen. Omdat Stichting Ontcommer een ANBI status heeft is uw gift of periodieke schenking geheel aftrekbaar.

Meer informatie:
Stichting Ontcommer’
'Capella Cumerana'
Jetty Podt
Oecumenisch City Pastoraall

Komende Vespers
In de maanden juli en augustus is er geen Vespers