Friendship Albany & Nijmegen Event

21-10-2018

 

Datum: Zondag 21 oktober 2018
Tijd: · 13.30 – 15.30 uur
Entree: vrij 

FAN EVENT 2018

De entree is gratis maar uw bijdrage om de kosten van dit evenement deels te dekken is zeer welkom.U ontvangt dan bij de ingang onze FAN-pin. En bij een donatie van 50 euro ontvangt u onze replica van het herdenkingsbord 1947.

Na het enorme succes van de herdenking in 2017 van 70 jaar vriendschap Nijmegen - Albany, organiseren wij op 21 oktober in de Stevenskerk het FAN Event 2018.

Hoogtepunt van dit evenement wordt de première van de documentaire 'Note in a Coat' gemaakt door Martijn Schinkel en geproduceerd door Tuk Melissen. De film -een initiatief van FAN-werd opgenomen in Nijmegen en Albany en financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen en de Amerikaanse ambassade in Den Haag. In 'Note in a Coat' wordt de grote wereldpolitiek tijdens de Marshallhulp teruggebracht tot een menselijke maat.

Leerlingen van BSO de Oversteek, het Mondial College en het Kandinsky College leveren een belangrijke bijdrage aan FAN Event 2018. Door hun deelname aan de film en de presentaties overbruggen zij 71 jaar internationale vriendschap,

De muzikale omlijsting wordt onder andere verzorgd door Cantus Obliquus onder leiding van dirigent Christel Gelderman.

De presentator van ons programma professor Dolly Verhoeven zal in gesprek gaan met de makers en acteurs van de film.

Het bestuur van FAN nodigt u van harte uit voor dit bijzondere evenement.
Wij stellen het op prijs als u zich wilt aanmelden: Klik hier graag met opgave van het aantal personen.


De Stichting FAN Friendship Albany-Nijmegen heeft tot doel de culturele en economische relaties tussen de stedelijke regio's Albany (NY) en Nijmegen te bevorderen op basis van de historische vriendschapsband tussen beide steden. Lees meer