25 jaar Nijmegenprent

15-07-2018 - 19-08-2018

Data:                    15 juli t/m 19 augustus 2018
Tijden:                 Maandag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Entree:                Vrij (uw vrijwillige bijdrage in onze donatiezuil wordt zeer op prijs gesteld)

"Elk jaar krijgt een vooraanstaand Nederlands kunstenaar de opdracht om een bijzonder grafisch werk te maken met Nijmegen als inspiratiebron. De 25ste Nijmegenprent is een linoleumsnede met sjabloondruk van Diana Huijts. Deze jubileumprent wordt zoals gebruikelijk onthuld door de burgemeester van Nijmegen bij de start van de Vierdaagsefeesten in de Stevenskerk. Wat galeriehouder Theo van Stiphout (Intermedi-Art Kunstzaken) betreft is hiermee deze unieke serie prenten van Nijmegen voltooid.

Tijdens haar verkenning van Nijmegen maakte vooral het nieuwe rivierenpark veel indruk op Diana. Geïnspireerd door de 36 gezichten op de berg Fuji van de Japanse prentmaker Hokusai (1830) – maakte ze ‘12 Zichten op de Waal bij Nijmegen’. Uit haar serie  kozen  ruim 400 stemmers hun favoriete prent. Alle prenten kregen stemmen, maar de meeste gingen naar Zicht op de Waalkade en de Valkhofkapel , die daarmee dé Nijmegenprent 2018 werd. We zien een stad rijk aan cultuur en natuur, waar mensen werken, spelen en recreëren. Een plek waar mensen het goed hebben.

Alle 12 Zichten laten iets zien van het leven en de natuur rondom de Waal bij Nijmegen. De Nijmeegse dichter Jaap van den Born schreef bij elke prent drie dichtregels die prachtig aansluiten bij de diepere betekenis van de prenten. Anne Louman en Petra van Bloemendaal maakten hier een mooi jubileumboekje van.

De expositie met werk van Diana Huijts is te zien in de Zuiderkapel van de Stevenskerk met een aantal  vroegere Nijmegenprenten .

Op vrijdag, zaterdag en zondag is iemand van Intermedi-Art Kunstzaken aanwezig.

Op zondag 5 augustus is beeldende kunstenaar  Diana Huijts aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur om over haar werk te vertellen.

Als er niemand is kunt u voor vragen,  aankoop of optie op een van de kunstwerken
bellen:  024 3604 694 of mailen info@intermedi-art.nl

Lees meer:  Intermedi-Art Kunstzaken