At Right Angles

02-06-2018 - 01-07-2018


Datum: Zaterdag 2 juni t/m zondag 1 juli 2018
Tijd: Maandag t/m zaterdag 10.30-17.00 zondag 12.00-17.00 uur
Entree: Vrij 
(een bijdrage van € 2,00 of meer, in de donatiezuil bij de uitgang, wordt zeer op prijs gesteld!)

AT RIGHT ANGLES 

Toon Janssen & Corrie Kuijs exposeren nu voor de vierde keer samen sinds ze 28 jaar geleden afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten in' Arnhem. 

Opening op 2 juni 2018 om 17.00 uur. 
Door schrijver en componist Nico Huijbregts* en m.m.v. mannenkamerkoor Nos Omnes. 

Het werk van Toon Janssen gaat over de wisselwerking tussen de daadwerkelijke ruimte en de verbeelde ruimte. 'De beelden dienen geen functioneel doel, ze intrigeren door hun schijnbare functie. De werken ontstaan vanuit intuïtie, ze verbeelden een innerlijke wetmatigheid die onder de oppervlakte ligt. Op deze wijze ontstaan structuren; geen gebouwen of bouwsels, het is abstracte architectuur', 

Het beeldende werk van Corrie Kuijs gaat over de schoonheid van ordening, '
De abstract geometrische concrete vormen die ik hanteer verwijzen naar niets anders dan naar zichzelf. Mijn werkwijze volgt de weg van de geleidelijkheid; ik schuif net zolang met vormen tot de juiste maat, maatverhouding en compositie is gevonden, ik breng net zolang dunne lagen verf aan, tot de juiste diepte, helderheid en toon van de kleur is bereikt. Net zolang zoekend totdat ooit die enig ware, totale en trefzekere vorm is gevonden'. 

Voor de Noorderkapel hebben de kunstenaars nieuw werk gemaakt met de Stevenskerk als inspiratiebron. Een bijzondere locatie, met haar voelbare historie, haar monumentale architectuur en bijzondere atmosfeer en lichtwerking.

Meer informatie: Toon Janssen
Meer informatie: Corrie Kuijs