Expositie Paul van Ernich

21-10-2017 - 29-10-2017


Data: Zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober 2017
Tijd: Dagelijks van 12.00 - 17.00 uur. Opening vrijdag 20 oktober 20.00 uur
Entree: Vrij. uw vrijwillige bijdrage in de rode bus bij de ingang, wordt zeer op prijs gesteld 

Het grootste schilderij van Nijmegen in de Stevenskerk

Kunstschilder Paul van Ernich viert zijn 25-jarig vakmanschap met een grote overzichtstentoonstelling in de Stevenskerk. Bij de opening van deze expositie wordt het grootste schilderij van Nijmegen onthuld. Paul schilderde het enorme olieverfschilderij dat de mythe van Icarus verbeeldt. Het doek meet 4,5 bij 2,7 meter en verhaalt over moed en overmoed. Over vallen en opstaan. Een eigentijdse interpretatie van een klassiek thema.

Op de expositie is een selectie van hoogtepunten uit Paul’s schildercarrière te bewonderen . Ooit begonnen als psychologiestudent in Nijmegen. maakte hij de stap naar de toegepaste kunst. Deze maakte al snel plaatst voor de vrije schilderkunst. In de schilderkunst evolueerde hij van abstracte schilder naar klassieke realist. En van daaruit naar een eigentijds realisme met klassieke technieken als basis. Paul heeft inmiddels een carrière als professioneel schilder. Met zijn winnende portret van Ilse de Lange bij het tv-programma Sterren op het Doek, succesvolle exposities in China, Frankrijk en Los Angeles
De schilderthema’s zijn stillevens, portretten, landschappen en luchten, conceptuele stukken en herinterpretaties van mythologische thema’s. Hierin komt het vakmanschap en vooral Pauls visie samen.

De schilder is beide weekenden aanwezig.

Zie voor meer werk: www.paulvanernich.nl