Concert Ella van Poucke

08-12-2017


Datum:                Vrijdag 8 december 2017
Tijd:                    20.30 uur
Entree:                € 19,50. Kaartverkoop via LUX

De getalenteerde Ella van Poucke waagt zich opnieuw aan de beroemde suites voor cello van Johann Sebastian Bach. Eerder speelde van Poucke op prachtige wijze drie van suites in de Mariënburgkapel. Nu keert ze terug voor een concert in de Stevenskerk.

Ella van Poucke werd in 1994 in Amsterdam geboren. Toen ze zes jaar was, begon ze met cellolessen en op haar tiende ging ze la naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar studie rondde ze af aan het Conservatorium in Amsterdam. Op tienjarige leeftijd debuteerde ze in het Concertgebouw en inmiddels heeft ze op veel belangrijke locaties gespeeld in Europa, Amerika en Azië. Ze heeft talloze prijzen gewonnen op internationale concoursen.

In augustus van dit jaar won ze de GrachtenfestivalPrijs 2017. 

De jury over Ella van Poucke: "Deze musicus grijpt het publiek bij de lurven, met grote technische beheersing die in dienst staat van het muzikale betoog. De muzikale ontwikkeling die de winnaar heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren is opmerkelijk.van een getalenteerd beginnend musicus is de winnaar uitgegroeid tot een muzikale persoonlijkheid die de internationale podia kan veroveren."

Haar site: www.ellavanpoucke.com
Een optreden bij Podium Witteman